Opkøbt af IT Relation: 2020 blev et "helt utroligt år" for sikkerhedsselskab

Read the full article on ITWatch here.

»Sikkerhedsselskabet Improsec har oplevet et turbulent 2020. Ikke bare coronakrisen har sat sit store præg, men en banal søgning efter en partner resulterede i, at virksomheden endte i en salgsproces, som nu gør Improsec til IT Relations sikkerhedsselskab.

"Hele vores 2020 har været et helt utroligt år. Jeg ved godt, at det kan lyde sært, for vi står midt i en global pandemi, men 2020 har været helt fantastisk."

Sådan lyder det fra Jakob H. Heidelberg, stifter og direktør for Improsec, der er et lille og ungt sikkerhedsselskab.

For ham blev 2020 indledt med, at man gik ind i coronakrisen med visse problemer i starten.

Improsecs forretningsmodel er at være de uafhængige sikkerhedseksperter. Uafhængige af de store sikkerhedsselskaber og produkthuse.

"Vi trykprøver virksomheders it-sikkerhed ved at forsøge at bryde ind hos dem, præcis som hackerne gør det," siger han.

Improsec rådgiver også om de rigtige sikkerhedsinitiativer, men oplevede fra krisens start, at opgaver blev sat i bero eller udskudt.

"Virksomhederne skulle lige se tiden an, og som alle andre måtte vi indrette os efter at kunne betjene kunderne digitalt på videomøder i stedet fysisk."

<…>

"Vi har ikke været hjulpet af krisen, som vi kan se, at andre i branchen har været, hvor man har tjent på f.eks. licenser til fjernarbejde, brugeruddannelse, eller oprydning i forbindelse med malwareangreb," forklarer Jakob H. Heidelberg.

Han var på jagt efter en strategisk partner.

<…>

"Vores fokus er medarbejderne og kunderne. Det er her, passionen ligger for mig og mine partnere. Alt andet rundt om var ved at vokse sig større og større i takt med, at vi blev en stor virksomhed, og det kunne jeg mærke, at der skulle gøres noget ved."

Derfor, da buddet endelig kom, var det "ret oplagt at sige ja til IT Relation-familien, da de forstod vores unikke kultur," siger han.

<…>

Han siger, at det dog var vigtigt for ham og selskabet, at man kunne fastholde selskabets uafhængighed af de store sikkerhedsbrands, når man skulle finde en køber.

<…>

"Vi er bare nørder, der er blevet virksomhedsejere og har oplevet, hvad der følger med ved kraftig vækst. Nu kan vi koncentrere os om det, vi virkelig brænder for og få hjælp med resten," siger han.